Holistisch Energetische Therapie

 

Holistisch staat voor geheel en allesomvattend. Het uitgangspunt bij holistisch coachen is dat alles met elkaar in verbinding staat. Centraal staan de vijf holistische niveaus: fysiek (lichamelijk), emotioneel (emoties), mentaal (gedachten, overtuigingen), energetisch (vanuit energetisch oogpunt, chakraleer e.d.) en spiritueel niveau (dieperliggende oorzaak van de klacht). Holistisch coachen ligt de focus op het terugvinden van jouw essentie, dus wie je in wezen bent, in plaats van op lichamelijke klachten. 

Doordat alles met elkaar in verbinding staat heeft een verstoring binnen het ene niveau direct impact op de andere niveaus. Je raakt dan uit balans en er kunnen klachten ontstaan. Bijvoorbeeld op:

- Fysiek niveau: hoofdpijn, rugpijn, buikpijn, moeheid, burn-out, overgevoeligheid, chronische aandoeningen.
- Mentaal niveau: depressie, angst, burn-out, negatieve gedachten, piekeren.
- Emotioneel niveau: angst, relatieproblemen, moeheid, lusteloosheid, onzekerheid, traumatische ervaringen.
- Spiritueel/energetisch niveau: energieverlies, hoog gevoeligheid (HSP), levensvragen, behoefte aan bewustwording.

Door alle niveaus samen in balans te brengen, behandel ik dus niet enkel de klacht, maar ook de oorzaak ervan. En die oorzaak is vaak niet direct aanwijsbaar. Zo kan het zijn dat fysieke klachten ontstaan doordat je bepaalde emoties al tijden onderdrukt. Of je bent al tijden moe, doordat je bijvoorbeeld alles perfect wilt doen. Samen gaan we op zoek naar de kern van jouw klachten.

Er worden dus niet slechts symptomen behandeld, maar we zoeken samen naar de diepere oorzaak van de klachten. Het verkrijgen van inzicht is daarbij een belangrijk aandachtspunt. Door het verkrijgen van inzichten en gelijktijdig behandelen, wordt jouw zelf genezend vermogen gestimuleerd, waardoor jouw balans weer wordt hersteld. Lichaam, ziel en geest komen in evenwicht; met andere woorden, de vijf holistische niveaus worden weer in balans gebracht.

Een coaching traject kan helpen bij het vinden van antwoord op de volgende vragen:

Ik ben mijzelf kwijtgeraakt. Wie ben ik? Waarvan word ik nu echt gelukkig? Hoe kan ik met een open hart het leven gaan ervaren? Wat zijn mijn drijfveren en passies? Doe ik het werk dat echt bij mij past? Wat vind ik belangrijk in werk en leven? Hoe kom ik in mijn kracht? Hoe kan ik bij mijzelf blijven? Hoe kom ik uit een lastige situatie, zonder dat ik over mijn eigen grenzen ga. Wat zijn mijn grenzen? Hoe kan ik liefdevol en met compassie leven met mijn chronische lichamelijke/ psychische klachten?

En zo zijn er nog veel meer vragen.

 

Werkwijze

In een coaching traject worden diverse mogelijkheden en inzichten aangereikt, om weer vanuit je essentie te kunnen gaan leven. Leven vanuit je essentie maakt dat je je een gelukkiger en bewuster mens voelt.

We bekijken samen welke patronen, overlevingsmechanismen en overtuigingen je hebt opgebouwd die jou nu tegenwerken? De methodieken die ik gebruik zijn o.a. systemisch werk (Opstellingen), werk ik met OH kaarten, loslaatmethodieken (Sedona-release), regressie therapie, energiebehandeling (o.a Reiki) en “schaduwwerk” (onderzoeken van patronen, overtuigingen, overlevingsmechanismen).

Hoeveel behandelingen er nodig zijn verschilt per persoon en situatie. Sommige klachten kunnen met een behandeling al een stuk verbeteren. In het geval van meer langdurige of zelfs chronische klachten zijn er doorgaans meer behandelingen nodig.  Samen overleggen we wat wenselijk, nodig en haalbaar is.


Na de eerste behandeling kan de klacht iets verergeren. Dit is echt geen reden voor ongerustheid. Er is een genezingsproces in werking gezet. De behandeling werkt vaak nog dagenlang door, zonder dat je er bewust van bent.

 

Ik bied een traject aan van 5 of 10 sessies. Dit kan op de praktijk of telefonisch.

Wanneer jij JA zegt tegen jezelf en uit patronen wilt stappen die jou niet meer dienen dan zeg je JA tegen een nieuwe beweging.

Voor het maken van een intake gesprek kun je mij benaderen via het contact formulier of telefonisch. 

 

Zet hier je eerste stap om jezelf te zijn & te bewegen van brein naar gevoel 

 Boek hier jouw traject

5 Sessies - 90 min

Industrieweg 11E

3738JW  Maartensdijk

10 Sessies - 90 min

Industrieweg 11E

3738JW  Maartensdijk2

5 Sessies - 90 min

Industrieweg 11E

3738JW  Maartensdijk

10 Sessies - 90 min

Industrieweg 11E

3738JW  Maartensdijk