Sjamanisme


 

Sjamanisme gaat ervan uit dat alles een ziel heeft, de mensen, de bomen, de dieren, de stenen enzovoort. Alles is met alles verbonden, alles is met alles gelijkwaardig en maakt onderdeel uit van de Grote Geest.

Wanneer je een ceremoniele healing aangaat ontstaat er een soort brug, tussen het ontstoffelijke en stoffelijke. Tijdens een ceremoniele healing ligt de focus om weer in balans te komen op lichamelijk, geestelijk, mentaal, energetisch en spiritueel vlak.


Met begeleiding van rituele dans en behulp van trommels, ratels en de stem wordt je begeleid in een staat van bewustzijn die je trance brengt, een geestestoestand die het mogelijk maakt om door verschillende werelden te reizen en contact te maken met persoonlijke hulp gidsen, voorouders of geliefden.


Er zijn drie werelden, een boven- en een onderwereld en de wereld zoals wij die kennen, de fysieke wereld. Deze laatste wordt de middenwereld genoemd. In deze andere werelden bevinden zich onder meer gidsen, geesten en voorouders. Onder begeleiding reis je naar de bovenwereld om de spirits gunstig te stemmen om aanduidingen te krijgen waar de reis naar toe mag gaan, en naar de beneden wereld om de zielswonden terug te halen of die van overleden mensen te begeleiden of te helen.


Geinspireerd door de Laika indianen uit het Andes gebergte en de Lakota (native american) begeleid ik je graag om in harmonie en balans te komen.

Aho Mitakayo Yasin