Reiki


 

Wat is Reiki?

Reiki is een energetische therapie en valt onder de alternatieve geneeswijzen. De term Reiki bestaat uit twee Japanse tekens. Kanji (Rei) wat geest of ziel betekent en ki wat energie of levenskracht betekent.

Hoe werkt een Reiki behandeling?

Stel, je ervaart bijvoorbeeld veel stress en komt bij mij voor een Reiki behandeling. Je mag mij vertellen wat jouw klachten zijn, maar dat hoeft niet. Reiki gaat naar die plek waar jij het nodig hebt. Tijdens de Reiki behandeling geef ik energie door via mijn handen. Ik ben als het ware een doorgeefluik naar jou van alle energie die in het universum aanwezig is. De kracht vanuit mijn handen, geeft rust en werkt heilzaam.

Ik genees jou niet, dat doe jij zelf! Hoe? Door te zitten of liggen en je ogen te sluiten. Via mijn handen krijgen jouw lichaam en geest energie uit het universum. Jij krijgt die energie die jij nodig hebt om weer in balans te komen. Vergelijk het met eten. Als je hebt gesport of onvoldoende hebt gegeten, word je slap. Je wordt duizelig en voelt je lusteloos. Totdat je gaat eten. Door voeding geef jij je lichaam energie, zodat jouw lichaam zich kan herstellen. Door Reiki geef jij je lichaam extra energie, waardoor jij minder stress, pijn of blokkades ervaart.

Wat zijn de voordelen van een Reiki behandeling?

Een Reiki behandeling helpt op lichamelijk, emotioneel en mentaal gebied.

Je lichamelijke gezondheid gaat over hoe jouw lichaam aanvoelt. Voel je pijn of ben je vaak ziek? Reiki helpt met o.a:

Pijnvermindering of pijn die helemaal verdwijnt;

 

Het aanspreken van het zelf genezend vermogen van jouw lichaam;

 

Het activeren van jouw immuunsysteem.Je emotionele gezondheid gaat over hoe jij omgaat met problemen die op je pad komen, hoe jij over jezelf en jouw gevoelens denkt. Reiki helpt met o.a.:

*Ontspannen;

*Opheffen van blokkades;

*Meer levensvreugde.

*Je mentale gezondheid gaat over de controle die jij over jouw eigen gedrag hebt. Reiki helpt met o.a.:

*Minder stress;

*Het loslaten van negatieve denkpatronen;

*Jouw talenten beter ontwikkelen.

Reiki Cursus - 1

Allereerst wil ik je laten weten dat je bij het JA zeggen tegen een Reiki cursus, JA zegt tegen jezelf en de energie. Je nodigt daarmee krachtige en fijne Reiki energie uit om in jouw leven en lijf te stromen, je geeft jezelf toestemming om meer levensenergie op alle vlakken toe te laten. De groepen zijn klein, max. 6 personen. Er is daardoor ruimte voor persoonlijke aandacht en op maat gemaakte oefeningen. 

In de Reiki cursus I leer je om jezelf af te stemmen op Reiki. Je leert door oefeningen en uitwisselen van ervaringen, de energie te herkennen en te gebruiken. Na afloop ben je in staat om jezelf en anderen een Reiki behandeling te geven. Hiermee zorg je voor ontspanning en kun je lichamelijke klachten, zoals hoofdpijn en buikpijn oplossen of verminderen. Reiki in je leven toepassen is een stuk simpeler dan je zal denken. Je hebt het altijd in je en bij de hand!

We worden allemaal geboren met onze unieke dosis ziels- en levensenergie (Reiki-energie). De energie blijft altijd beschikbaar, maar ons contact ermee gaat vaak verloren. Zeker in de westerse wereld raakt het belang en het vermogen van onze zintuigen snel ondergesneeuwd. Tijdens een Reiki cursus krijg je vier inwijdingen.

Bij een Reiki-inwijding wordt er een groot concentraat samen gebundeld en in één keer doorgegeven. Op die manier wordt elke cel in je lichaam aangeraakt met Reiki-energie. De kern van jouw zijn, jouw essentie wordt aangeraakt en kan zo weer herkend worden, ruimte krijgen en beter stromen.

Bij een Reiki cursus leer je de energiestroom van het universum in je op te nemen vanuit het universum. Zo leer je een doorgeefkanaal te zijn voor de Reiki-energie.

Ik bereid de ruimte energetisch voor op jouw komst. Het hele weekend zal in het teken staan van wat jij nodig hebt. Op zaterdag leer je hoe je jezelf Reiki kan geven. Op zondag krijg je een Reiki behandeling en leer je hoe je iemand anders een behandeling kan geven. De sfeer is een warm bad en zal zeker bijdragen aan jouw welzijn.

De eerste maand gebruik je Reiki vooral voor jezelf. Je leert er vertrouwd mee te worden en je gaat jezelf helen. . Je zal merken dat je na 1 maand al een laag dieper kan werken met de energie en jouw eigen heling. 

PROGRAMMA:

Dag 1:

Wat is Reiki?

Inwijding Reiki 1

Je leert de Reiki zelfbehandeling

De Reiki principes

Dag 2:

Je leert hoe je anderen kunt behandelen

Je krijgt een Reiki behandeling

Certificaat

WAT KAN JE NA DE CURSUS ?

Jezelf en anderen Reiki geven

De positieve effecten van Reiki integreren in jouw leven

BENODIGDHEDEN

 Slofjes of vestje, in de ruimte moeten de schoenen uit.

Je hoeft verder niets voor te bereiden voor de dag.

Kosten:

250 euro

 

Reiki Cursus - 2

Reiki II is een waardevolle verdieping op de Reiki I cursus. Deze cursus maakt je afstemming met Reiki sterker en geeft meer zicht op jouw eigen patronen.

Je leert drie symbolen: hoe je ze moet tekenen, hoe je ze kunt gebruiken en hoe ze werken. Hierdoor kun je met Reiki gerichter aan de oorzaak van een klacht werken.

 Met het eerste symbool kun je Reiki concentreren, waardoor het krachtiger wordt.

Met het tweede symbool leer je hoe je pijnlijke emoties, oude trauma’s en vastgelopen denkpatronen kunt transformeren. Dit kan je zien als een reset van jouw systeem, zodat je bij je ware zelf komt.

Met het derde symbool leer je hoe je Reiki op afstand kunt sturen.

De Reiki 2 cursus bestaat uit 2 dag delen.

Na 3 weken ga je met mij het sturen van Reiki op afstand beoefenen.

Omdat je na deze cursus zoveel verschillende mogelijkheden tot helen hebt gekregen, is de ervaring dat je een jaar werken en oefenen nodig hebt voordat je Reiki 3 kunt gaan doen. Als je verder wilt gaan met Reiki kun je meedoen met de verdiepingsavonden en de verdiepingsdagen. Dit is een goede voorbereiding op Reiki 3.

Kosten:

250 euro

 

 

 

 

 

 

Reiki Curus - 3

In Reiki 3 krijg je één inwijding en leer je werken met het vierde en laatste symbool van de Usui traditie.

Dat symbool helpt je de helende, hemelse energie in je lichaam te brengen en in het nu aanwezig te zijn. Het is gericht op de heling van je ziel. Het opent jouw kruinchakra, de thuisbasis van verlichting. De plek waar de tamashi woont; het zaadje van de ziel.

Het Reiki Mastersymbool helpt je om je eigen karmische patronen te zien en functioneert op het niveau van het spirituele lichaam. De werking is het grote licht met een hoge energie-trilling die als een laserstraal naar de ziel van de ontvanger gaat. De energie is sterk en gaat heel diep. Voor jouw Masterschap gaan houdt een buitengewoon krachtige heling in op het niveau van de diepst liggende oorzaak.

In Reiki 3B leer je hoe je zelf mensen kunt inwijden, begeleiden en laten groeien.

"REIKI MASTER CURSUS - HET BEGIN VAN EEN NIEUWE REIS."

De titel “Master” klinkt bijna alsof je klaar bent, verlicht bent. Reikimaster worden met de Reiki 3 cursus is in mijn ogen geen eindstation, maar het begin van weer een nieuwe reis. Je krijgt de mogelijkheid nieuwe deuren – en je ogen – te openen en nog verder te reizen. Je gaat een stap verder in jouw ontwikkeling.

Reiki Master worden

Master worden in de Reiki is de hoogste graad die je kunt halen. Met Reiki 3 leer je hoe je zelf Master wordt over jouw eigen leven. Je leert jouw karma-thema’s te herkennen en te helen. Jouw pad in dit leven wordt nog duidelijker voor je, zaken waar je tegenaan loopt zijn een “feest” om mee aan de slag te gaan met het Mastersymbool.

Leerproces van Reiki Master
Je leert het Mastersymbool, waarmee je nog dieper in kunt gaan op patronen. Je intuïtie versterkt zich nog meer en je werkt nu met Reiki op lichamelijk, emotioneel en spiritueel niveau. Tijdens het leerproces van jouw reis om Reikimaster te worden, leer je om verbanden te leggen tussen klachten en mogelijke oorzaken van klachten.

De cursus duurt 2 halve dagen.

Kosten:

250 euro

 

 

 

 

 
 

 

Reiki Curus - 3B

Je hebt alle Reiki workshops gevolgd en wil graag zelf inwijdingen en Reiki cursussen gaan geven? Dan is de workshop Reiki 3b de afsluitende workshop om Reiki master te worden. Om zelf Reiki inwijdingen te geven is het belangrijk dat je zelf het traject hebt doorlopen, zelf hebt ervaren en gevoeld wat Reiki voor jou betekent.

Tijdens de Reiki Master Trainer workshop gaan we aan de slag met het leren geven van inwijdingen, het begeleiden van meditaties en gaan we in op alle vragen die jij hebt over het masterschap en trainerschap.

Een mooie afsluiting van een bijzonder traject van groei, voelen en werken met de Reiki energie.

De cursus duurt 2 halve dagen.

Kosten:

250 euro