Stervensbegeleiding | Sjamanistische DodenritesMet heel veel liefde heb ik 25 jaar in de verzorging/verpleging gewerkt. De laatste jaren heb ik gewerkt in de palliatieve zorg. Naast mijn baan in de zorg was er altijd de professie en ontwikkeling van mijn spirituele pad. De weg naar huis heb ik vaak liefdevol mogen begeleiden. Geïnspireerd door het sjamanistische pad begeleid ik hen die de overgang maken naar huis.

Begeleiding aan de ziel van een stervende begeleiden op het moment van overlijden. Bij een stervende zijn. Wanneer ze het bewustzijn verliezen, begeleid ik het proces van overgaan. Dit is de tijd waarin de persoon die op het punt staat het stervende lichaam te verlaten zich meestal aan de spirituele kant bevindt, maar nog steeds verankerd is in het lichaam. Als medium begeleid ik de ziel waar hij heen wil en hem vervolgens laten zien waar deze plek is, zodat ze een idee hebben over welke weg ze moeten gaan na de dood.

Meestal worden we opgeroepen door een onstoffelijk familielid of geliefde en zijn we in staat om de persoon bij te staan ​​die de overgang maakt naar huis. Daarin begeleid ik om de ziel te helpen zich voor te bereiden op zijn of haar wedergeboorte. Door aan te voelen hoe dichtbij het fysieke doodsproces is. De aanwezig van het een onstoffelijke geliefde die de stervende op komt halen. Deze onstoffelijke geliefden helpen de persoon om de overgang te maken naar huis.

Dit is het mooie van het helpen van een persoon aan het einde van zijn aardse wandeling, zodat het verlaten van het fysieke lichaam net zo normaal is als het sluiten van je ogen om te gaan slapen. Door op sjamanistisch niveau samen te werken met iemand die zich klaarmaakt om hun fysieke overgang te maken, kan dit hen helpen de angst om het fysieke te verlaten en de strijd om zich vast te klampen aan een fysiek lichaam dat het leven niet langer kan ondersteunen, te elimineren.

De drie dodenrites;

1. Vergeving

2. Jezelf toestemming geven om te sterven

3. De overgang

Samen werken we aan vergeving, wat heb je nog los te laten. Naar jezelf toe of naar een ander. Dit kunnen ook oude pijn en trauma delen zijn. Rouwen begint op het moment dat het duidelijk is dat er geen behandeling mogelijk is en dat het aardse leven alleen nog verlengd wordt. Eén van de belangrijkste dingen, is alle energie- of zielsstukken terughalen die de persoon mist. Het is belangrijk om deze terug te hebben om een gemakkelijke overgang te maken. En vaak wil de persoon die stervende is alle stukjes ziel van anderen die hij vasthoudt teruggeven. Door soul retrieval en sjamanistische reizen vooraf in de begeleiding in te zetten.

Als je vergeving voor je aardse leven helder hebt, kom je op een punt van acceptatie. In acceptatie kan je jezelf toestemming geven om te sterven. Om in vrede je fysieke lichaam te verlaten als de tijd komt dat je geroepen wordt.

De laatste rite begeleid ik je om naar huis te gaan. Ook als het overlijden al plaats gevonden heeft. De laatste overgang is in dankbaarheid voor het fysieke lichaam,  de ziel bevrijden uit het aardse lichaam. Dit volgens ritueel en ceremonie, samen met geliefden gedaan.

Nabestaandenzorg

Ook nabestaanden kunnen bij mij terecht. Na een overlijden is dit voor emotionele ondersteuning, begeleiding in uw rouwproces. Vaak heeft u als nabestaanden behoefte om te praten over de verwarring, slapeloosheid en vergeetachtigheid die u mogelijk overvallen in deze zware periode. Of misschien vindt u het gewoon prettig om nog eens over uw naaste en wat er gebeurd is, te praten. Ik bied u een luisterend oor en geef begeleiding in uw rouwproces, waarbij u kunt uitgaan van een sfeer van vertrouwen en geheimhouding.

 

Tarieven

Sterven vraagt om persoonlijke begeleiding. Het kennismakingsgesprek met stervensbegeleiding en nabestaandenzorg is kosteloos en vrijblijvend.  Als er een klik is en we besluiten verder te gaan, breng ik allereerst jouw behoefte van dat moment in kaart. De begeleiding kan altijd worden aangepast aan uw wensen gedurende het verloop van uw ziekte-/stervensproces.

 

Tarief
Na het intakegesprek geldt het uurtarief van € 80 euro per sessie van anderhalf uur.
Buiten Nieuwegein vraag ik een reiskostenvergoeding van € 0,33 per kilometer.

 

Aho Mitakayo Oyasin