Ceremonies & Rituelen


Ritueel Verstilling momenten

Dit zijn momenten waar de mogelijkheid bestaat om voor jezelf te mediteren, te wandelen, je gedachten en gevoelens op een rij te zetten. Te schrijven, even niks te doen. Of juist wel om hulp te vragen als dat nodig is. Naar behoefte kan er tijdens de verstillende momenten een coaching gesprek aangevraagd worden met een van de coaches. Weet dat iedereen in de groep een spiegel kan zijn waar je veel van kan leren. Aangezien ieder mens iets anders weerspiegelt kan het je dus veel rijkdom opleveren als je de spiegels durft te ontvangen.

Ceremoniële Zweethutten 

De oorsprong van de zweethut ceremonie hebben we te danken aan de Native Americans. Er zijn vele bekende stammen, enkele daarvan zijn de indianenstammen Lakota-Sioux en Hopi. Zij bouwden van lange wilgentakken een raamwerk wat eruitziet als een iglo. De indianen noemen dit liefkozend een Inipi. Over het raamwerk gingen vervolgens meerdere lagen wollen dekens zodat het binnen donker is. In het midden van de Inipi is een stenencirkel. Hierin worden de hete oranje gloeiende vuurstenen gelegd, komend uit het vuur wat ceremonieel is aangestoken. Als de hut gesloten is gaan er water en kruiden over de stenen om de ervaring en de warmte in de hut compleet maken.

Inipi betekent letterlijk het huis van adem. De warme lucht die vrijkomt als er water over de hete stenen gegoten wordt staat symbolisch voor de adem van grote geest.

Vanuit welke traditie komt de zweethut

Vanuit het sjamanisme, waar de zweethut ceremonie vandaan komt, is alles bezield. Grote geest, bij de meesten bekend onder andere namen (bijvoorbeeld God, Allah, Krishna of Universum), is aanwezig in alles wat leeft. Van het kleinste insect tot aan de grote zon. Elke cel van elk levend organisme is bezield. Door respectvol om te gaan met de ceremonie, de natuur en de elementen kun je weer dichter in contact komen met jezelf en grote Geest.

Betekenis zweethut ceremonie

Symbolisch gezien staat de zweethut voor de baarmoeder van Moeder Aarde, het vrouwelijke deel in onszelf. Het vuur staat voor het zaad, het mannelijke deel in onszelf. Zowel mannen als vrouwen hebben een mannelijk en een vrouwelijk deel in zich. Het is van belang deze beide te ontmoeten en samen te brengen. Je wordt in de zweethut uitgenodigd om te reizen in je lichaam, in jezelf en op reis te gaan met de windrichtingen.

Een zweethut ceremonie zorgt ervoor dat je lichaam en geest op verschillende niveaus worden gereinigd. Dit gebeurt op fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch niveau. Een zweethut ceremonie kan je lichaam en geest reinigen. Reinigen van zaken die niet meer voedend zijn. Je wordt uitgenodigd om bewust contact te maken met je lichaam en geest. Hierdoor kunnen oude, niet meer voedende ideeën, gewoontes en/of patronen losgelaten worden. Losgelaten worden om daarna getransformeerd te worden en te kunnen veranderen.

Ceremonie Soul Retrieval Meditatie

Wanneer we traumatische gebeurtenissen meemaken, is het mogelijk dat een deel van de ziel zich afscheidt en een deel van ons essentiële zelf meeneemt. Dit zielsverlies kan zich op verschillende manieren manifesteren, waaronder ziekte, emotionele stilstand, angst en onzekerheid. Gelukkig is het mogelijk om niet-lineaire tijd – het tijdloze nu – binnen te gaan om het verloren zielsdeel te herstellen. Gebeurtenissen uit het verleden te genezen en zelfs de loop van het lot te corrigeren.

Een traditie van de Laika Indianen uit Andes gebergte uit Zuid-Amerika. Dit komt omdat de reis van het ophalen van de ziel inhoudt dat er opnieuw moet worden onderhandeld over verouderde zielscontracten en het weggooien van beperkende overtuigingen. De taal van de ziel is heel anders dan wat we gebruiken. Het is rijk aan beeld, mythe, archetypen en mysterie; vol poëzie en magie, intuïtie en liefde.

In welke werelden wordt er gewerkt?
In het sjamanisme kennen we de midden wereld, de boven wereld en de beneden wereld. We leven, werken en voeden onze gezinnen op in de midden wereld; de Hoogste Wereld is het onzichtbare domein van ons lot en onze geest; de Lagere Wereld, waar het verslag van de hele menselijke geschiedenis wordt bewaard, is het rijk van de ziel. Dus, om een ​​verloren zielsdeel terug te krijgen, is het noodzakelijk om naar de Lagere Wereld te reizen. De reis zelf is een unieke bewustzijnsstaat die je binnenkomt door middel van geleide meditaties en ademhalingsoefeningen. Het stelt ons in staat om het verleden opnieuw te bekijken om gebeurtenissen die lang geleden hebben plaatsgevonden te helen en om meer wenselijke bestemmingen voor onszelf en onze dierbaren te vinden.

Ritueel De sjamanistische dood

In Sjamanistische culturen of het nu, de indianen zijn in noord west Amerika, zoals de Hopi of de Lakota-Sioux. Of de stammen uit zuid& midden Amerika of de stammen uit Siberië allemaal beschouwen ze de dood niet als een einde maar als een overgangsrite naar het nieuwe, een initiatie naar heelheid in jezelf. Als je bereid bent het oude echt los te laten kan er ook werkelijk pas wat nieuws in je leven komen. Eigenlijk hebben wij mensen in ons leven tot nu toe al veel momenten meegemaakt van loslaten. Zo groot en klein als het overlijden van een huisdier of familielid of het verlies van bezit, baan of een vriendschap. Wij willen je uitnodigen om deze sjamanistische dood te zien als een initiatie waarin je het oude (alles wat je wil loslaten en transformeren) achter je laat en aan het nieuwe begint. Jou nieuwe leven in verbondenheid en innerlijke kracht.

Wat ga je precies doen; Bij dit ritueel ga je je eigen graf graven. Je wordt begraven en je staat na een aantal uren weer op ​​voor een nieuwe geboorte van jezelf in de wereld. Maak je geen zorgen… Je hoofd blijft boven de grond!

Je graaft zelf de kuil waar je later in gaat liggen gedurende de nacht. Wij nodigen je uit en moedigen je aan om te mediteren over wat je zou willen loslaten en hoe jij herboren zou willen worden tijdens het graven. Vragen die je kan meenemen; Waar ben ik nog gehecht aan? Wat zijn mijn angsten? Wat zijn mijn verslavingen? Welke verbindingen heb ik nu en wil ik die nog langer, voedt het me of niet?

Nadat jouw graf is gegraven, ga je in het graf liggen(hoofd boven de grond). Een begeleider begint dan aarde op je te scheppen om de initiatie ervaring te stimuleren. Terwijl de aarde op je rust, herbeleef je het leven dat je hebt gehad. Je wordt aangemoedigd om met de aarde te praten die op je is gegooid om een ​​gesprek met de goddelijke moeder, moeder aarde, te hebben. Dit is een krachtige methode van loslaten van trauma en de af gescheidenheid in jezelf en het leven. Laat alle plaatjes en beelden voorbij komen alsof dit je laatste dag is van je oude leven.

Zodra de sjamanistische doods initiatie voltooid is, kan je nadenken en voelen over de aard van het leven dat je nu wilt gaan ervaren. Waar kies je voor? Waar wordt jij blij van? Waar gaat alles van stromen? Waar zeg jij volmondig ja tegen? De volgende ochtend sta je herboren op uit je zelf gegraven graf ​​​​(met de hulp van de begeleiding) om jezelf en de wereld opnieuw te ontmoeten vanuit verbinding.

 

Monkey Mind Choclate 

De monkey mind choclate is een plant medicijn. Het is een blend van 20 verschillende kruiden verwerkt die het openen van je hart stimuleren. De monkey mind choclate zorgt ervoor dat je in het hier en nu kan zijn en je innerlijke werk kunt doen. Het verschil van de monkey mind choclate ten opzichte van Ayhuascua is dat je over het algemeen niet ziek wordt, je gaat niet overgeven. Klik hier voor meer info over de oorsprong van de cacao boon.

De monkey mind choclate staat voor: Trauma verwerking, het hart helen, de verbinding met jezelf aangaan, rouw verwerking, meer zelfvertrouwen ontwikkelen, je zielsmissie leven, creativiteit, je chakra’s openen, positieve mindset ontwikkelen en innerlijke rust. Voor de ene persoon is dit heling, blokkades wegnemen, angsten onder ogen zien of confrontatie. Voor de ander kan dit betekenen om in onvoorwaardelijke liefde te komen, te herinneren wie je bent, waar het leven over gaat en waarom je hier bent.

De monkey mind choclate reis ga je met aandacht en intentie aan. Een reis waarin je begeleid wordt om dat te mogen inzien waar beweging in mag komen. Waar loop je vast? Wat mag gezien worden? Wat mag naar de oppervlakte komen? Door de monkey mind choclate reis te nemen, neem je een duik naar binnen. Een reis die je meeneemt naar je onderbewustzijn niveau. Daar ligt de schatkamer van antwoorden.

Dit kan betekenen dat je bliss ervaart, maar ook dat je pijn en verdriet tegenkomt. Heb compassie voor jezelf. Verzet je niet, maar laat alle emotie toe die ontstaat. Met een open hart kan je transformeren. Doordat je daadwerkelijk voelt kan je het herkennen, als je het kan herkennen kan je het ook erkennen, dat is de kracht van transformatie. Er zullen momenten van verstilling zijn, en er zullen momenten dat er gedrumd wordt. Of andere muziek instrumenten zoals de klankschaal of een ratel. Dit brengt je tot een diepere laag.

 Een reis waarin je begeleid wordt om dat te mogen inzien waar beweging in mag komen. Waar loop je vast? Wat mag gezien worden? Wat mag naar de oppervlakte komen?   

Heb compassie voor jezelf. Verzet je niet, maar laat alle emotie toe die ontstaat. Met een open hart kan je transformeren. Doordat je daadwerkelijk voelt kan je het herkennen, als je het kan herkennen kan je het ook erkennen, dat is de kracht van transmutatie - een andere bewegingsvorm vanuit jouw essentie. Er zullen momenten van verstilling zijn, en er zullen momenten dat er gedrumd wordt. Of andere muziek instrumenten zoals de klankschaal of een ratel. Dit brengt je tot een diepere laag.