Uit welke rituelen & ceremonies bestaat de sjamanistische jaartraining innerlijke wijsheid

 

Ritueel verbindende deelrondes

Dit zijn de momenten waarop we middels een talkingstick onze ervaringen delen met de groepsgenoten van de Sjamanistische jaartraining Innerlijke Wijsheid. Je kan heel veel leren van anderen als je waarachtig durft te luisteren naar anderen. Zonder oordeel en interrupties kan iemand zijn/haar hele verhaal vertellen. Als het je raakt dan krijg je een mooie spiegel aangereikt van de ander.
De talkingstick leert ons om weer aandachtig en open in verbinding met onszelf en de pratende ander te zijn. Het gebruik is dat; wanneer de persoon die de talkingstick heeft, de rest stil is en geen vragen stelt. Iedereen luistert aandachtig en oordeel loos en ontvangt op deze wijze de ander.

Ritueel Verstilling momenten

Dit zijn momenten waar de mogelijkheid bestaat om voor jezelf te mediteren, te wandelen, je gedachten en gevoelens op een rij te zetten. Te schrijven, even niks te doen. Of juist wel om hulp te vragen als dat nodig is. Naar behoefte kan er tijdens de verstillende momenten een coaching gesprek aangevraagd worden met een van de coaches in de opleiding weekenden van de Sjamanistische Jaartraining Innerlijke Wijsheid. Weet dat iedereen in de groep een spiegel kan zijn waar je veel van kan leren. Aangezien ieder mens iets anders weerspiegelt kan het je dus veel rijkdom opleveren als je de spiegels durft te ontvangen.

Ceremoniële Zweethutten 

De oorsprong van de zweethut ceremonie hebben we te danken aan de Native Americans. Er zijn vele bekende stammen, enkele daarvan zijn de indianenstammen Lakota-Sioux en Hopi. Zij bouwden van lange wilgentakken een raamwerk wat eruitziet als een iglo. De indianen noemen dit liefkozend een Inipi. Over het raamwerk gingen vervolgens meerdere lagen wollen dekens zodat het binnen donker is. In het midden van de Inipi is een stenencirkel. Hierin worden de hete oranje gloeiende vuurstenen gelegd, komend uit het vuur wat ceremonieel is aangestoken. Als de hut gesloten is gaan er water en kruiden over de stenen om de ervaring en de warmte in de hut compleet maken.

Inipi betekent letterlijk het huis van adem. De warme lucht die vrijkomt als er water over de hete stenen gegoten wordt staat symbolisch voor de adem van grote geest.

Vanuit welke traditie komt de zweethut

Vanuit het sjamanisme, waar de zweethut ceremonie vandaan komt, is alles bezield. Grote geest, bij de meesten bekend onder andere namen (bijvoorbeeld God, Allah, Krishna of Universum), is aanwezig in alles wat leeft. Van het kleinste insect tot aan de grote zon. Elke cel van elk levend organisme is bezield. Door respectvol om te gaan met de ceremonie, de natuur en de elementen kun je weer dichter in contact komen met jezelf en grote Geest.

Betekenis zweethut ceremonie

Symbolisch gezien staat de zweethut voor de baarmoeder van Moeder Aarde, het vrouwelijke deel in onszelf. Het vuur staat voor het zaad, het mannelijke deel in onszelf. Zowel mannen als vrouwen hebben een mannelijk en een vrouwelijk deel in zich. Het is van belang deze beide te ontmoeten en samen te brengen. Je wordt in de zweethut uitgenodigd om te reizen in je lichaam, in jezelf en op reis te gaan met de windrichtingen.

Een zweethut ceremonie zorgt ervoor dat je lichaam en geest op verschillende niveaus worden gereinigd. Dit gebeurt op fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch niveau. Een zweethut ceremonie kan je lichaam en geest reinigen. Reinigen van zaken die niet meer voedend zijn. Je wordt uitgenodigd om bewust contact te maken met je lichaam en geest. Hierdoor kunnen oude, niet meer voedende ideeën, gewoontes en/of patronen losgelaten worden. Losgelaten worden om daarna getransformeerd te worden en te kunnen veranderen.

Vuurceremonie

In vele tradities is vuur bekend als een transformator, geleider van energie, het symbool voor passie en liefde. Tijdens deze Sjamanistische jaartraining Innerlijke Wijsheid gaan we ons verbinden met het element vuur, wat in onszelf ook aanwezig is. Hoe bouw je nu precies een heilig vuur op, wat doe je wel en wat niet.
Waar stroomt jou vuur wel of niet? Heb je nog wat meer passie nodig?
Gedurende de vele andere rituelen en ceremonies deze jaartraining, zullen we het vuur gebruiken om te verwarmen. Het vuur gaat ook als transformator dienen bij de processen die er zijn en waar we ons door heen bewegen.

Ceremonie Soul Retrieval Meditatie

Wanneer we traumatische gebeurtenissen meemaken, is het mogelijk dat een deel van de ziel zich afscheidt en een deel van ons essentiële zelf meeneemt. Dit zielsverlies kan zich op verschillende manieren manifesteren, waaronder ziekte, emotionele stilstand, angst en onzekerheid. Gelukkig is het mogelijk om niet-lineaire tijd – het tijdloze nu – binnen te gaan om het verloren zielsdeel te herstellen. Gebeurtenissen uit het verleden te genezen en zelfs de loop van het lot te corrigeren.

Een traditie van de zuid Amerikaanse Indianen uit het Andes gebergte uit Zuid-Amerika. Dit komt omdat de reis van het ophalen van de ziel inhoudt dat er opnieuw moet worden onderhandeld.  Over verouderde zielscontracten en het weggooien van beperkende overtuigingen. De taal van de ziel is heel anders dan wat we gebruiken. Het is rijk aan beeld, mythe, archetypen en mysterie; vol poëzie en magie, intuïtie en liefde.

In welke werelden wordt er gewerkt?
In het sjamanisme kennen we de midden wereld, de boven wereld en de beneden wereld. We leven, werken en voeden onze gezinnen op in de midden wereld; de hoogste wereld is het onzichtbare domein van ons lot en onze geest; de lagere wereld, waar het verslag van de hele menselijke geschiedenis wordt bewaard, is het rijk van de ziel. Dus, om een ​​verloren zielsdeel terug te krijgen, is het noodzakelijk om naar de lagere wereld te reizen. De reis zelf is een unieke bewustzijnsstaat die je binnenkomt door middel van geleide meditaties en ademhalingsoefeningen. Het stelt ons in staat om het verleden opnieuw te bekijken om gebeurtenissen die lang geleden hebben plaatsgevonden te helen en om meer wenselijke bestemmingen voor onszelf en onze dierbaren te vinden tijdens deze Sjamanistische jaartraining Innerlijke Wijsheid.

 

Ritueel Het sjamanistische levens ritueel om jouw leven te eren.

In Sjamanistische culturen of het nu, de indianen zijn in noord west Amerika, zoals de Hopi of de Lakota-Sioux. Of de stammen uit zuid& midden Amerika of de stammen uit Siberië allemaal beschouwen ze de dood niet als een einde maar als een overgangsrite naar het nieuwe, een initiatie naar heelheid in jezelf. Als je bereid bent het oude echt los te laten kan er ook werkelijk pas wat nieuws in je leven komen. Eigenlijk hebben wij mensen in ons leven tot nu toe al veel momenten meegemaakt van loslaten. Zo groot en klein als het overlijden van een huisdier of familielid of het verlies van bezit, baan of een vriendschap. Wij willen je uitnodigen om deze sjamanistische dood te zien als een initiatie waarin je het oude (alles wat je wil loslaten en transformeren) achter je laat en aan het nieuwe begint. Jouw nieuwe leven in verbondenheid en innerlijke kracht.

Wat ga je precies doen
Bij dit ritueel van de Sjamanistische jaartraining Innerlijke Wijsheid ga je je eigen graf graven. Je wordt begraven en je staat na een tijdje weer op ​​voor een nieuwe geboorte van jezelf in de wereld. Maak je geen zorgen... Je hoofd blijft boven de grond!

Je graaft zelf de kuil waar je later in gaat liggen. Wij nodigen je uit en moedigen je aan om te mediteren over wat je zou willen loslaten en hoe jij herboren zou willen worden tijdens het graven. Vragen die je kan meenemen; Waar ben ik nog gehecht aan? Wat zijn mijn angsten? Wat zijn mijn verslavingen? Welke verbindingen heb ik nu en wil ik die nog langer, voedt het me of niet?

Nadat jouw graf is gegraven, ga je in het graf liggen(hoofd boven de grond). Een begeleider begint dan aarde op je te scheppen om de initiatie ervaring te stimuleren. Terwijl de aarde op je rust, herbeleef je het leven dat je hebt gehad. Je wordt aangemoedigd om met de aarde te praten die op je is gegooid om een ​​gesprek met de goddelijke moeder, moeder aarde, te hebben. Dit is een krachtige methode van loslaten van trauma en de af gescheidenheid in jezelf en het leven. Laat alle plaatjes en beelden voorbij komen alsof dit je laatste dag is van je oude leven.

Zodra de sjamanistische doods initiatie voltooid is, kan je nadenken en voelen over de aard van het leven dat je nu wilt gaan ervaren. Waar kies je voor? Waar wordt jij blij van? Waar gaat alles van stromen? Waar zeg jij volmondig ja tegen? Het volgende moment sta je herboren op uit je zelf gegraven graf ​​​​(met hulp van de begeleiding) om jezelf en de wereld opnieuw te ontmoeten vanuit verbinding.

 

Monkey Mind Truffel Magic tijdens de Sjamanistische jaartraining Innerlijke Wijsheid

 

Een reis om de dieptes van jezelf te leren kennen. De Monkey Mind Truffel Magic is een reis die je meeneemt van brein naar gevoel. Daar waar de verloren/ vergeten delen zijn van jezelf. We leven in de westerse maatschappij waar we veel te veel met onze gedachten bezig zijn. Onze gedachten springen van de ene denk tak naar de andere denk tak. Wat nogal vermoeiend is. Dat niet alleen! Ook de beperkingen van anderen en van jezelf. Je raakt dan wel eens verdwaald van je werkelijke gevoel. Je "ZIJNS" gevoel - je essentie - je bron.

De Monkey Mind Truffel Magic staat voor: Trauma verwerking, het hart helen, de verbinding met jezelf aangaan, rouw verwerking, meer zelfvertrouwen ontwikkelen, je zielsmissie leven, creativiteit, je chakra's openen, positieve mindset ontwikkelen en innerlijke rust. Voor de ene persoon is dit heling, blokkades wegnemen, angsten onder ogen zien of confrontatie. Voor de ander kan dit betekenen om in onvoorwaardelijke liefde te komen, te herinneren wie je bent, waar het leven over gaat en waarom je hier bent.

Een reis die je meeneemt naar je onderbewustzijn niveau. Daar ligt jouw schatkamer van antwoorden en innerlijke wijsheid.

Dit kan betekenen dat je bliss ervaart, maar ook dat je pijn en verdriet tegenkomt. Heb compassie voor jezelf. Verzet je niet, maar laat alle emotie toe die ontstaan. Met een open hart kan je transformeren. Doordat je daadwerkelijk voelt kan je het herkennen, als je het kan herkennen kan je het ook erkennen. Op deze manier zul je het transformeren in jezelf.
Er zullen momenten van verstilling zijn, en er zullen momenten zijn dat er gedrumd wordt.
Eventueel andere muziek instrumenten zoals de klankschaal of een ratel. Dit alles kan je tot een diepere laag brengen in jezelf.

 

 

De dosering bepaal jezelf - dus ook de diepte van je reis. De duik naar binnen met het plantenmedicijn.  De intensiteit en diepte is afhankelijk van het aantal truffels die je neemt. Hierin wordt je uiteraard begeleidt.

Truffels zijn een bijproduct van paddo’s: paddo’s groeien boven de grond en truffels groeien onder de grond. Beiden bevatten psychoactieve stoffen die je naar een andere staat van bewustzijn kunnen brengen. The Monkey Mind  Truffel Magic neemt je mee in een staat van zijn om diepliggende kwesties aan te pakken, ver voorbij wat mogelijk is met alleen gesprekstechnieken.

Is een Monkey Mind Truffel Magic Reis verslavend?

Het antwoord daarop is nee. Uit meerdere studies is gebleken dat het zowel lichamelijk als geestelijk geen schade of een verslavend effect heeft.

The Monkey Mind Truffel Magic reis vindt plaats in een zachte bedding vanuit de juiste intenties die het waardevol maken. Zo kun je je reis met overgave aangaan. Er worden meestal weinig tot geen bijwerkingen de volgende dag ervaren. Een rustdag na het weekend is aan te raden, om je inzichten te laten zakken en te integreren.  Je dromen kunnen wat intenser zijn de dagen erna.

De Truffel kan je beelden, licht verhoogde zintuigen en een euforisch gevoel geven. Het geeft de mogelijkheid om vanuit een ander perspectief te kunnen kijken wat kan resulteren in nieuwe ideeën en concepten. Het besef van tijd verdwijnt langzaam aan .

Wat kan je verwachten tijdens een Monkey Mind Truffel Magic reis?

*Je derde oog wordt vaak geactiveerd - dit heeft een hallucinerend effect.

*De truffels kunnen je tot een diep niveau raken - je ervaart het aardse leven anders nadien.

*Ze kunnen wegen openen naar diepere bewustzijnslagen en nieuwe energie geven.

*The Monkey Mind Truffel Magic kan sensaties geven over het hele lichaam en de verbinding met de natuur binnen en buiten versterken.

*Het belangrijkste advies is echter: heb geen verwachtingen! Verwacht geen wondermiddel dat al je problemen oplost. Ga er open in en focus vooral op je lichamelijke sensaties. Uit je "Brein" gaan en naar je gevoel, dan heb je de mooiste reis. Je wordt hier uiteraard ook in begeleid.

*De reis duurt 8 tot 10 uurtjes - afhankelijk van de uitwerk tijd.

 

 klik hier om het 1 op 1 te ervaren bij Joanne May

Het medicijnwiel tijdens de Sjamanistische jaartraining Innerlijke Wijsheid

Wij zijn allemaal energie (een Spirit) van de Great Spirit, net als de dieren, planten en stenen. Ons fysieke lichaam is het vervoermiddel van onze ziel, om zo ervaringen op te doen waar lessen uit geleerd kunnen worden. Zo worden we steeds wijzer en het medicijnwiel kan ons hierbij helpen. Het medicijnwiel symboliseert als het ware onze levensweg. Het heelt daar waar je in balans mag komen. Het is een reis die je meeneemt en waarmee je je verbindt met alles wat bezield is.

De cirkel van het medicijnwiel kent diverse wegen, de weg die je volgt door je ziel te volgen wordt de "Red Road" genoemd of de "Beauty way". Dit is niet de makkelijkste weg, en daarom zullen veel mensen kiezen voor de zogenaamde sluiproutes, omdat alleen de tastbare dingen belangrijk zijn.

Voor de indiaan heeft het woord Medicijn een heel andere betekenis dan die van de westerse wereld. Het betekent een krachtige energie waar je onbeperkt gebruik van kunt maken, het betekent ook hogere kennis en wijsheid. Dus het medicijnwiel kun je omschrijven als de cirkel van kennis die kracht geeft en alles omvattend is.

Het medicijnwiel symboliseert de kringloop van het leven en de schepping. De 36 punten van kracht hebben hun eigen plek en betekenis in het wiel. Al voor de prehistorie maken sjamanen en andere natuurvolkeren gebruik van het medicijnwiel. Vanuit elke traditie is de leer dan ook anders. Wat overeenkomt is de cirkelvormige krachtplaats - een plaats die jouw levensloop zichtbaar maakt. Daar waar je uit balans bent wordt zichtbaar en kan geheeld worden.

De Sjamanistische jaartraining Innerlijke wijsheid neemt je in het eerste jaar mee naar de indianen uit Zuid Amerika. Het vervolgjaar van de Sjamanistische jaartraining Innerlijke Wijsheid zullen we ons verdiepen in de kennis van de indianen uit Noord Amerika.

De invloed van het wiel - werkt door in de dagen en weken die volgen. Het medicijnwiel is een krachtig instrument om balans te herstellen, zowel geestelijk als lichamelijk, bewust en onbewust.

10 Munay-Ki inwijdingen

De indianen uit Zuid Amerika leren ons de lessen van de Munay-Ki inwijdingen, die jij allemaal gaat ontvangen tijdens de Sjamanistische jaartraining Innerlijke Wijsheid. Deze inwijdingen zijn energie overdrachten die van generatie op generatie worden doorgegeven. De Q'eros zijn vanuit het Andes gebergte, 60 jaar geleden naar de mensen gekomen om hun kennis, levens wijsheden en rituelen beschikbaar te stellen voor de mensheid.

Zodat deze levenswijsheden en rituelen bij de hedendaagse mens bekend worden, doorgegeven worden en dus ook bewaard blijven.

Wat betekent letterlijk het woord Munay-ki
Munay betekent liefdeskracht en Munay Ki betekent letterlijk ik hou van je/ ik hou van je vanuit het alle diepste van mijn hart of wees zoals je bent. Munay Ki zou je ook kunnen vertalen als wil en liefde in één. Te weten echte onvoorwaardelijke liefdeskracht.

Wat kan Munay-ki voor jou betekenen 
- Het activeert je energieveld en innerlijke kracht om te manifesteren en creëren.
- Munay Ki, transformeert je leven, je gaat van schaarste naar een leven op basis van overvloed.
- Munay ki activeert je hartchakra, zodat jij weer vanuit liefde kan gaan leven.
(echte veranderingen vinden altijd plaats via Harts energie)

Welke 10 inwijdingen ontvang je precies
- De inwijding van de heler (Hampe Karpay)
- De initiaties van banden van kracht (Chumpi Karpay)
- De Initiatie van harmonie (Ayni Karpay)
- De initiatie van de ziener (Kawaq Karpay)
- De inwijding van de hoeder van de dag (Pampamesayok)
- De initiatie van de hoeder van wijsheid (Altomesayok)
- De initiatie van de hoeder van de aarde (Kuraq Akuyek)
- De initiatie van de hoeder van de sterren (Mosoq Karpay)
- De initiatie van de schepper (Taytanchis)
- De inwijding van de godin ( Nusta Karpay)

Soulfood tijdens de Sjamanistische jaartraining Innerlijke Wijsheid

Eten is voeding en brandstof voor ons lichaam de tempel waar onze ziel in woont. Eten dat met aandacht, liefde en zorgvuldig gemaakt is wordt Soulfood genoemd. Het voedt je ziel en lichaam, het laadt weer op zodat je er weer tegen aan kan. Hoe voedt jij jezelf is de mooie les van Soulfood.