Percussie Massage

 

Bij percussie massage zorgt een percussie apparaat, ook wel massage gun genoemd, voor intensieve behandeling van klachten. Door de diepe werking van dit apparaat vermindert dit de pijn, verbetert de mobiliteit van de spieren en neemt spanning in de spieren af. Deze techniek is heel interessant omdat het aangetoond is dat deze techniek het lichaam helpt sneller te herstellen. Het scheelt dus ook in het aantal behandelingen dat nodig is om van een klacht af te komen.

 

Het interessante aan de percussie massage is dat het dieper en beter werkt dan deep tissue massage of bindweefselmassage. Hierdoor versnelt het herstel van de klacht. Een percussie therapie apparaat oefent snel en continue kracht loodrecht op de huid uit. Deze kracht zorgt ervoor dat de huid en onderliggende lichaamsdelen zowel druk als vibratie ervaren. Het lichaam geeft nu signalen aan de hersenen af. Deze signalen zorgen ervoor dat de pijn vermindert en het herstel veel sneller start. Let wel op: de behandeling is intensief en kan op bepaalde plekken gevoelig zijn (bijvoorbeeld bij geïrriteerd spierweefsel). Dit doet overigens niks af aan de werking van de massage.

 

Wie heeft er baat bij een Percussie Massage?

Zit je gedurende een langere tijd in een slechte houding of wellicht heb je last van stress, zorgen, angst, ongerustheid of frustratie? Dan bent je onopgemerkt je spieren aan het verkrampen! Ook kan je last krijgen van bindweefsel i.c.m. lange autoritten of gebrek aan beweging. Het bindweefsel zorgt ervoor dat het zich tussen de spieren vormt, hiervan kun je spierknopen, spierpijn of stijfheid ervaren. Indien dit voor komt, is het de moeite waard om het bindweefsel met een percussie massage los te masseren, zodat er weer meer ruimte vrijkomt en je spieren soepeler worden.

 

Wat zijn de voordelen van deze massage?

Deze massage heeft verder ook nog andere voordelen. Het werkt goed tegen rode vlekken, je huid wordt er minder slap van en het is ook goed tegen huidveroudering of een rokershuid. Tijdens de massage wordt er aandacht gegeven aan het losmaken van bindweefsel en triggerpoints. Door de massage voelt u direct meer ruimte en ervaart u een diepere ontspanning.

 
 

Wat kun je verwachten bij een Deep Tissue Massage?

Bij deze massage zijn langzame maar krachtige en diepe bewegingen  aanwezig. Er zal diep gewerkt worden op de spieren. Waardoor de energiestroom geoptimaliseerd wordt en stress en spanning verminderen. Natuurlijk hou ik altijd in de gaten of de massage niet te intens is. De massage is een krachtige massage om uw lichaam weer in balans te brengen. 

 

De dagen na de magische massage:

Je lichaam is geactiveerd om de balans te herstellen. Dit wordt meteen gevoeld en werkt nog dagen door. Je wordt gevraagd om voldoende te drinken zodat alles wat los getrild is via de natuurlijke weg weer het lichaam kan verlaten. 

Hoe vaak kan ik een massage nemen?

Je kunt de percussie massage zo vaak nemen als je wilt.

Het is wel aan te raden om 1 a 2 weken van te voren een afspraak in te plannen. 

 

Bel of app gerust voor een afspraak!