Drumcirkel "Vlinderhuys"

  

De drum is meer dan een muziekinstrument. Voor de Lakota, Dakota en Nakota mensen heeft het een grote culturele en symbolische kracht. Zij geloven dat de trommel een eigen leven heeft, evenals zijn eigen krachtige spirit. Het draagt de hartslag van Moeder Aarde en roept de spirits en naties samen. De energie van de trommel kent de weg naar binnen naar je hart en je ziel.


Inheemse Amerikanen als ook vele andere volkeren uit alle windstreken op aarde, geloven dat de drum vaak de fysieke en mentale kant van een persoon in contact brengt met zijn of haar spirituele kant. De drum is eeuwenoud en kent de oertaal die je terugbrengt naar je hart en ziel. Door de trillingen gaat elke cel in je lichaam open staan, komen ze in beweging om jouw te laten stromen. Net zoals veel dingen in de inheemse Amerikaanse cultuur, wordt de drum gebruikt om balans en vernieuwing aan een persoon te brengen door deel te nemen aan dansen, zingen of luisteren naar de hartslag.


De cirkel is erg belangrijk - een cirkel heeft geen begin en geen einde, brengt je dichter bij jezelf en elkaar.    Je ervaart vitaliteit en verbinding.


De trommel heeft zijn eigen leven. Het is gemaakt van twee eens levende wezens - de boom en het dier. Ze gaven hun toestemming om bij te dragen aan ons geluk en leven. De trommel moet met respect worden behandeld. Het helpt mensen in contact te blijven met de hartslag van Moeder Aarde.
Tijdens de drumcirkels drumt iedereen op het ritme van de powwow om zo de energie te versterken. We gaan in verbinding met ons zelf, de groep, de aarde en al wat leeft. Het vinden van het juiste ritme kan je meenemen op jouw eigen unieke reis en bij je eigen lied brengen.


Drummen is een universele taal waar alle mensen deel van kunnen uitmaken, vrij van woorden en concepten, zodat we het leven met een open hart kunnen ervaren. De trillingen van de drum nemen je mee op reis tussen de zichtbare en onzichtbare wereld.


Je hoeft geen muzikaal talent te zijn om mee te doen met een drumcirkel, iedereen is welkom. Het is vooral een moment om eens de routine van het dagelijks leven achter je te laten en je te laten meevoeren op de warme en ritmische trilling van de drum.


Er zijn leen drums te leen als je nog geen drum hebt.


Datums voor 2021

Zaterdag 23 oktober 2021 - 20.00 uur tot 22.00 uur - Ticketlink in de agenda

Zaterdag 6 november 2021 - 20.00 uur tot 22.00 uur - Ticketlink in de agenda

 

Vanaf december wordt de drumcirkel weer gegeven door Erik Roesink

Ticketlink

www.innerchanges.nl

 

Zaterdag 11 december 2021 - 20.00 uur tot 22.00 uur 

 

De deur gaat open om 19.30 uur.


Thee en koffie zijn aanwezig. Neem gerust iets lekker mee om te delen.


Tickets zijn ook aan de deur te koop. De prijs is 17,50 euro per persoon.


Laten weten dat je aanwezig zult zijn wordt gewaardeerd ivm neerzetten aantal stoelen.


We heten je welkom...


Laurens Bruning & Joanne May
Barchman Wuytierslaan 51
3819AB Amersfoort
website www.joannemay.nl
Telefoonnummer Laurens Bruning: 06-14670210
Telefoonnummer Joanne May: 06-44210928